HTML

SimonTravel - Úti-beszámolóim 4+fél kontinensről

Úti-beszámolóink 4 és fél kontinensről. Régi utak lassan feltöltögetve új utak aktuálisan.

Friss topikok

Világörökség Blog: Maja romok Copan városában (Honduras)

2014.12.26. 17:20 SimonG

Honduras a drog- és bandaháborúkról elhíresült közép-amerikai ország, a rossz sajtója ellenére kedvelt turistacélpont. Karib-tengeri üdülőhelyek mellett, maja romvárosok és egzotikus nemzeti parkok is találhatóak az országban. Honduras területén két világörökség található: a Río Plátano védett trópusi természetvédelmi terület, és a klasszikus maja kor egyik legjelentősebb városa, az ősi szobrokról és hieroglifákról híres Copán. Most ez utóbbit mutatjuk be.

(Forrás: copanpopolvuh.weebly.com)

A hondurasi piramisok a bájos Copan Ruinás nevű kisváros határában fekszenek. A tipikus latin-amerikai városka olyan nyugis, mintha nem is Hondurasban, hanem valamilyen spanyol hegyi településen lennénk. A térségre jellemző városi bűnözés hiányának oka a helyiek beszámolója szerint az, hogy a környéket uraló drogbáró rájött, hogy a turizmus is a droghoz hasonlóan sokat hozhat a konyhára és még vérfürdőket sem kell rendezni. Sőt kifejezetten érdemes azokat mellőzni a profitmaximalizálás érdekében. Ezért állítólag messziről kerülik az utcai bűnözők a környéket, tartva a drogbárók haragjától. A másik érdekesség, hogy a határon átlépve hirtelen minden helyi férfi western filmekből ismert kalapot hord.

Teljes cikkem a Világörökség Blogon

Szólj hozzá!

Címkék: maja latin amerika Közép Amerika Honduras Copan Copán

A bejegyzés trackback címe:

https://simontravel.blog.hu/api/trackback/id/tr667012647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása